آموزش زبان بدن چیست؟

آموزش زبان بدن
زبان بدن بهطور معمول با پیامهای کلامی ترکیب میشود تا ارتباط واضح و مؤثری برقرار شود. در بسیاری از موقعیتها، زبان بدن یکی از مهمترین عناصر ارتباطی است. حال با این که زبان بدن چیست آشنا شدیم؛ تکنیک های زبان بدن را نیز باید بیاموزیم.
انواع خاص تکنیک های زبان بدن عبارتاند از:
- حالات چهره مانند لبخندزدن، اخمکردن یا گردش چشمها؛
- حرکات دست مانند تکاندادن، نشانهگرفتن کسی برای نزدیکشدن یا شمردن؛
- حالاتی چون صافنشستن یا خمشدن به دور از شخصی؛
- انواع دیگر سیگنالها مانند شانه بالا انداختن، تشویقکردن، فشردن دست کسی.
چرا زبان بدن هویت ما را شکل میدهد؟
پس از آشنایی با این که زبان بدن چیست به تاثیر آن بر دیدگاه دیگران میپردازیم، اما ممکن است گاهی نگاه ما بر خودمان را نیز تغییر دهد. اِمی کادی (Amy Cuddy)، روانشناس اجتماعی، نشان میدهد که چگونه ژست قدرت (قرار گرفتن در حالتی از اطمینان، حتی هنگامی که ما احساس اطمینان نداریم) میتواند تأثیرات متفاوت و شگرفی بر حالات و همچنین فرصتهای ما در زندگی بگذارد.
چگونه تکنیک های زبان بدن را درک کنیم؟
گام اول: مشاهده کنید
اولین گام برای درک نشانهها، توجه به آنهاست. بهبود مهارتهایدیدن، ممکن است سادهتر از آنچه که فکر میکنید باشد. به احتمال زیاد هر روز این سیگنالها را تفسیر میکنید بدون اینکه متوجه شوید. به صمیمیترین کارمندی که در محل کار خود میبینید، فکر کنید. آیا هنگام عبور از کنار آنها، لبخند میزنند؟ یا وقتی با آنها صحبت میکنید ارتباط چشمی را حفظ میکنند و سر تکان میدهند؟ زبان بدن آنها احتمالا به درک دوستانهبودن آنها، کمک میکند.
گام دوم: همدل باشید
گام بعدی از تکنیک های زبان بدن همدلبودن است. یکی از بهترین روشها برای درک حرکات دیگران، تلاش برای درک نگرش آنها است. با درنظرگرفتن شخصیت فرد یا ویژگیهای او، میتوانید درک بهتری از آنچه ممکن است با زبان بدن ارتباط برقرار کند، داشته باشید.
گام سوم: خودآگاه باشید
پس از آشنایی با این که زبان بدن چیست و آشنایی با ۲ تکنیک آن به گام سوم که خود آگاهی است میپردازیم. یکی دیگر از گامها جهت بهبود در تکنیک های زبان بدن، آگاهبودن از پیامهای غیرکلامی خودتان است. ممکن است شما در دریافت سیگنالهای غیرکلامی دیگران متخصص باشید اما اگر از تکنیک های زبان بدن آگاهی نداشته باشید، قادر نخواهید بود با تمام توان ارتباط برقرار کنید. آگاهی از تکنیک های زبان بدن یعنی متوجه شوید چگونه از نظر فیزیکی با دیگران تعامل دارید و همچنین کنترل بر روی حالات چهره و حالات بدن خود از جمله این موارد است. با تمرین ارتباطات غیرکلامی میتوانید توانایی نشاندادن علاقه، تعامل، و حرفهایبودن را با استفاده از زبان بدن در خود پرورش دهید. وسواس به خرج ندهید!
اعتماد به نفس داشته باشید
موقع صحبت کردن حتی اگر خودتان هم میدانید که امشکل دارید، به هیچ عنوان مکث نکنید و صحبتتان رو ادامه دهیدو جمله تان را به هر طریقی که شده به اتمام برسانید. سعی کنید منظورتان را حتی با کلمات یا گرامر اشتباه به طرف مقابلتان برسانید.
حتما هر روز با خودتان، همکارتان، شریک زندگی یا دوست صمیمیتان به زبان انگلیسی مکالمه داشته باشیدو تمرین کنید. اگر آن شخص زبان انگلیسی اش خوب باشد که خیلی بهتر است! آن فرد میتواند اشتباهاتتون رو بهتان گوشزد بکند و خیلی از ضعف های شما را برطرف بکند.

برای تنظیم حرکات بدنتان جهت نشاندادن علاقه کارهای زیر را انجام دهید
- سر و بدن خود را به سمت شخص متمایل کنید؛
- ارتباط چشمی را حفظ کنید؛
- گاه به گاه به جلو خم شوید؛
- برای تایید گفتهها، سر خود را تکان دهید.
چگونه میتوانید زبان بدنتان را در محل کار بهبود بخشید و بهطور مؤثرتری به ارتقای شغلی خود کمک کنید ؟
۱. بلند و صاف بایستید
بلندی قد یا نمود قامت شما، یکی از اساسیترین روشهای زبان بدن برای نشاندادن قدرت و اعتمادبهنفس در محل کار و بهویژه در گروههای کوچکتر است. در واقع، حتی اگر در این بخش خاص، نسبت به سایرین کوتاهتر باشید، باز هم میتوانید بلندتر و بهترین حالت آنچه که هستید را به نمایش بگذارید.
هر زمان که در محل کار هستید، مطمئن شوید که حالت بدنتان کشیده و محکم است؛ یعنی کمرتان را صاف کنید، چانهتان را بلند کنید و سرتان را بالا نگه دارید؛ این تکنیک از تکنیک های زبان بدن باعث میشود اعتمادبهنفس بالای خود را در محل کار نشان میدهید.
۲. فضای اطراف را با زبان بدن به سیطره خود درآورید
در برخی از مواقع، شما در حالت ایستاده میتوانید قد خود را به افراد حاضری که نشستهاند، بیشتر نشان دهید؛ با این زبان بدن مفهوم تسلط بر فضای اطراف خود را بهتر یادآور میشوید که این نشانگر اعتمادبهنفس بالای شماست.
حرکتکردن در اطراف خود را فراموش نکنید؛ برای نمونه، استندآپ کمدینها که بهآرامی روی صحنه نمایش قدم میزنند تا با این کار جذابیت و عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارند؛ همچنین با این کار، این تصور به وجود میآید که آنها مالک صحنه و قلمرو خود هستند. این مفهوم را هنگامی که پشت میزتان نشستهاید نیز میتوانید به کار ببرید؛ دستهایتان را باز کنید و حضور فیزیکی خود را بیشتر نشان دهید.
اشتباهات
۱. ضعیف دستدادن
اگرچه ممکن است این مسئله بهظاهر کم اهمیت باشد، اما دستدادن ضعیف سیگنالهای نامطلوبی ارسال میکند.
۲. عدم برقراری ارتباط چشمی
تماس چشمی یکی از ابتداییترین و مهمترین ابزارهای ارتباطی ما و راهی برای درخواست بازخورد است. همچنین، اعتمادبهنفس،رهبری و قدرت را منتقل میکند. بستن چشم هنگام صحبتکردن ممکن است نشانه خستگی یا برتری باشد.
۳. لبخندنزدن
لبخند به دو روش عمل میکند. از یکسو نشان میدهد که شما فردی مهربان، با اعتمادبهنفس، گشادهرو و پرانرژی هستید. از سوی دیگر، لبخند شما چیزی به نام نورونهای آینه را در شنونده ایجاد میکند و باعث میشود آنها لبخند بزنند و تعاملی مثبت ایجاد شود.
۴. بیقراری
همه ما در برخی مواقع کارهایی مثل بازیکردن با موهایمان، روی میز زدن با انگشت یا چرخش صندلیهایمان را تجربه کردهایم. این نوع زبان بدن معمولا نشانگر اضطراب یا بیعلاقهبودن است که هر دو ویژگیهای نامطلوب در محیط کار هستند. زمانی که این مدل بیقراری افزایش مییابد، همکاران با خود فکر میکنند که چرا او به ما توجه نمیکند؟ نگاهکردن به زمین یا خیرهشدن به سقف، شما را نا امن، غمگین یا فاقد اعتمادبهنفس نشان میدهد.
جو ناوارو (Joe Navarro) محقق ۲۵ ساله، درباره ارتباطات غیرکلامی مینویسد: «در یک جلسه یا گفتگو، انرژی خود را صرف تکاندادن پا، مالش بینی یا چرخش به اطراف نکنید و بهجای آن روی ارتباط چشمی تمرکز کنید، سر خود را خم کنید و دستان را جلوی دید قرار دهید»